HomeZorgverzekeringWijzigingen 2018

Wijzigingen 2018

De wijzigingen in de basisverzekering worden bepaald door de overheid. Voor 2018 zullen een paar dingen veranderen. Het eigen risico niet, dat blijft – net als in 2017 - € 385,-. Verder komt er een aantal vergoedingen bij en wijzigen sommigen eigen bijdragen.

 

Basisverzekering
De eigen bijdrage voor allergeenvrije schoenen en (semi-)orthopedische schoenen, het variabele deel voor een niet medisch noodzakelijke bevalling in het ziekenhuis en zittend ziekenvervoer stijgt iets. Verder zijn sommige vergoedingen iets uitgebreid zoals de kilometervergoeding voor zittend ziekenvervoer en fysiotherapie bij indicatie artrose.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen in de basisverzekering, klik hier.

Wijzigingen aanvullende verzekeringen
ONVZ biedt pakketten aan met een uitstekende dekking. Dit willen zij ook graag blijven doen. Het is daarbij wel belangrijk dat de producten en diensten toekomstbestendig en financieel gezond blijven. ONVZ kiest er daarom voor om met ingang van 1 januari 2018 een aantal dekkingen aan te passen. Een andere reden voor deze aanpassingen is dat ONVZ zich in de komende jaren meer wil richten op het vergoeden van zinnige zorg, dat wil zeggen: initiatieven die de zorg voor patiënten simpeler, beter en sneller maken.

Welke dekkingen past ONVZ per 1 januari 2018 aan?
Voor kinderen tot achttien jaar zal de dekking voor orthodontie worden aangepast in de aanvullende verzekeringen Vrije Keuze Benfit en Vrije Keuze Optifit. Ondanks de wijziging zal de dekking voor de meeste verzekerden voldoende blijven voor de vergoeding van een volledig traject. ONVZ heeft namelijk bij het aanpassen van de voorwaarden goed gekeken naar de gemiddelde kosten en duur van een orthodontietraject bij kinderen onder de achttien jaar. Vanaf 1 januari 2018 zal ook onze dekking voor visuscorrigerende brillenglazen, (contact)lenzen en ooglaserbehandelingen wijzigen. De vergoeding wordt aangepast van een vergoeding per kalenderjaar naar een tweejaarlijkse vergoeding.

Kijk voor een uitgebreid overzicht en meer informatie op www.onvz.nl/2018