HomeZorgverzekeringWat verandert er volgend jaar?

Wat verandert er volgend jaar?

Basisverzekering
De wijzigingen in de basisverzekering worden bepaald door de overheid. In 2017 zijn er weinig veranderingen. Zo blijft het eigen risico net als in 2016 € 385,-. Wel komt er een aantal vergoedingen bij.

 

Kortdurend verblijf in een zorginstelling zal in 2017 onderdeel uitmaken van de basisverzekering. Verder wordt een aantal medisch noodzakelijke ingrepen toegevoegd aan het basispakket. Ingrepen zoals ooglidcorrecties, borstconstructies en medisch noodzakelijke besnijdenissen. Ook behandelingen voor bepaalde vormen van fysiotherapie (zoals etalagebenen) en kunsttanden (jonger dan 23 jaar) zijn toegevoegd.

Bekijk alle wijzigingen voor 2017 in dit overzicht dat ONVZ voor je heeft gemaakt.

Aanvullende verzekeringen

Ook in de aanvullende verzekeringen zijn er voor komend jaar niet veel wijzigingen. Alle zorgverzekeraars bepalen zelf wat er verandert in hun aanvullende pakketten. Bij ONVZ Zorgverzekeraar is er één heel belangrijke wijziging voor zorg in het buitenland.

ONVZ introduceert namelijk een nieuwe verzekering: Wereldfit. Een aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  • Wereldfit is een aanvulling op de basisverzekering waarmee álle spoedeisende medische kosten worden vergoed. 
  • Onder andere wintersport, duiken en zakelijk reizen zijn standaard meeverzekerd.
  • Vergoeding voor je vlucht terug naar huis of het extra verblijf voor jou en je reisgenoten wanneer je plotseling (ernstig) ziek wordt of bij een (ernstig) ongeval.
  • Kinderen tot achttien jaar zijn gratis meeverzekerd.

 

Tot slot: Wereldfit vergoedt niet alleen de kosten voor spoedeisende zorg, maar ook de kosten voor geplande zorg in België en Duitsland. Handig als je in Nederland te lang moet wachten. Neem hiervoor wel altijd contact op met de ONVZ ZorgConsulenten, zij helpen je graag verder.


Benieuwd naar alle voordelen van Wereldfit? Kijk op onvz.nl/zorgverzekeringen/wereldfit. Of bekijk alle wijzigingen van de aanvullende verzekeringen van ONVZ.