HomeVoedingVoeding

Voeding

Voeding

Naast voldoende slaap, minder stress en meer beweging past gezonde voeding in een gezond leefpatroon, waarin we ons fit en vitaal voelen. Belangrijk, want gezondheid staat steeds hoger op de agenda nu het eigen risico voor de ziektekostenpremie verder stijgt en van ons verwacht wordt dat we doorwerken tot 67 jaar. Maak jij iedere dag de juiste keuzes?

 

Zelf touwtjes in handen nemen
Dat te veel of ongezond eten slecht is voor je gezondheid weet iedereen inmiddels wel. Kunst is om zelf de touwtjes in handen te houden en de goede keuzes te maken. Je neiging tot overeten te beperken en een gezond eetpatroon aan te leren. Moeten we ons dan allemaal bekeren tot wortelsap of macrodynamisch rawfood? Onzin. Het gaat erom te leren omgaan met verleidingen; ze te beteugelen zonder ze te negeren. Zolang je verder gezond eet en leeft mag genieten van een patatje dan best een keer.

Voordelen van gezonde voeding
Gezond eten levert de voedingsstoffen die nodig zijn om je lichaam gezond te houden en levert ook langdurige energie. Hiermee voorkom je de welbekende energiedips, waardoor je lichaam om een ‘quick fix’ vraagt in de vorm van bijvoorbeeld snoep, koffie of energy bars en –drinks. Als je voor langdurige energie kiest uit pure, onbewerkte producten zal je merken dat energiedips verdwijnen en je concentratie, prestaties en humeur verbeteren. Samen met voldoende bewegen vormt gezonde voeding de basis voor een gezond gewicht en lichaam. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van kanker. Daar kan je dus zelf invloed op uitoefenen.

Niet voor iedereen even gemakkelijk
In deze wereld van overvloed is het niet voor iedereen even gemakkelijk te kiezen voor het gezonde alternatief. Kan je wel ’n steuntje in de rug gebruiken om af te vallen? Ben je tevreden over je gewicht maar zou je wel wat meer energie willen? Meld je dan aan voor een van onze e-cursussen van Visiom. Lees hier verder.

E-cursussen

E-cursussen

Kan je wel ’n steuntje in de rug gebruiken om af te vallen? Of zou je wel wat meer energie willen?
Meld je dan aan voor een van onze e-cursussen van Visiom.