HomePresentpakketKanker, revalidatie door bewegen (Stichting ...

Kanker, revalidatie door ...

Pon Fit Zorgaanbod

De behandeling van kanker vergt niet alleen fysiek, maar ook mentaal veel van iemand. 'Tegenkracht, stichting kanker en sport', biedt kankerpatiënten een sportief revalidatietraject met het 'Sportplan op Maat'. Met persoonlijke begeleiding, de juiste faciliteiten en een gedegen sportmedisch advies, kun je de tijd van chemotherapie, bestraling en operatie beter aan. Je staat zowel fysiek als mentaal sterker in het proces van behandeling en revalidatie.

 

Programma

Het 'Sportplan op Maat' is een intensief sportbegeleidingsprogramma voor kankerpatiënten die willen (blijven) sporten en revalideren. De deelnemer stelt samen met Tegenkracht, de sportarts en een begeleider een concreet sportplan op met korte- en langetermijndoelstellingen. Het traject begint met een uitgebreid sportmedisch onderzoek en wordt afgesloten met een inspanningstest en consult bij de sportarts.

 

Sportwens en sportadvies

Tegenkracht gaat uit van de (sport)wens van de deelnemer en houdt rekening met het sportadvies van de sportarts. Tegenkracht gaat samen met de deelnemer op zoek naar een geschikte sportlocatie en (sport)begeleider in de woonomgeving van de deelnemer. De deelnemer blijft, indien nodig en gewenst, gedurende de periode van het ‘Sportplan op Maat’ onder toezicht van de desbetreffende sportarts.

 

Aanvragen

  • Aanvragen : Bedrijfsarts of P&O
  • Opsturen naar : info@tegenkracht.nl
    Kopie : rik-jan.modderkolk@pon.com

Vergoeding

De begeleiding door Tegenkracht wordt tot 100% vergoed door Pon Fit.