HomeONVZ ZorgConsulent: dé gids in zorgland

ONVZ ZorgConsulent: dé gids in ...

Collectieve Zorgverzekering

“We zijn een sparringparnter voor Pon-medewerkers die worstelen met zorgvragen”, zegt André Rozemuller. André is ZorgConsulent bij ONVZ. Hij is verpleegkundige en werkte onder andere in de psychiatrie en op een longafdeling. Daar deed hij kennis op die hij ook in zijn huidige werk kan gebruiken. “Alle ZorgConsulenten hebben hun eigen specialisme, we vinden dus altijd wel een antwoord op vragen van klanten.”


 

“ZorgConsulenten bieden vooral een luisterend oor, we denken in oplossingen en blijven zaken volgen tot de klant tevreden is. Natuurlijk beantwoord ik ook eenvoudige vragen, maar persoonlijk geniet ik ervan als ik echt speurwerk moet doen op de beste oplossing voor een klant te vinden. Met sommige klanten hebben we sowieso langduriger contact. Bijvoorbeeld als het gaat om ingewikkelde vragen rond specifieke aandoening bijvoorbeeld. We bieden dan een Persoonlijke ZorgConsulent aan. En we leggen alle klantcontacten vast in een dossier zodat een andere collega het eventueel kan overnemen. Maar uiteraard het is bij een intensief traject voor de klant het prettigst om steeds met dezelfde ZorgConsulent te kunnen praten.”

Unieke service
“Ik vind dat wij een unieke service bieden. Wie ons belt of mailt, heeft in de meeste gevallen binnen 24 uur antwoord. Als het nodig is, bieden we ook ondersteuning in de vorm van raad en daad voor de mantelzorger. Wij kijken dus breder en niet alleen sec naar de zorgvraag. Onze meerwaarde zit erin dat we de persoonlijke verbinding zoeken met onze klant.”

Speciaal voor Pon zijn de ZorgConsulenten voor alle medewerkers gratis beschikbaar, ook als je niet bij ONVZ verzekerd bent. Hou dan wel rekening met je eigen zorgverzekering. Afhankelijk van je polis kan je misschien niet overal terecht. Voor ONVZ verzekerden geldt dit voorbehoud niet. Zij hebben altijd vrije keuze.

ZorgConsulenten zijn op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur bereikbaar op 0800 022 14 50. Vragen stellen kan altijd op www.onvz.nl