HomeArboEigen Risicodragerschap binnen Pon

Eigen Risicodragerschap binnen ...

Arbo

Het landschap van de sociale zekerheid verandert in een hoog tempo. Steeds meer komt de verantwoordelijkheid voor ziekte, arbeidsongeschiktheid en zelfs werkloosheid, voor rekening van de werkgever. 

 

Op 1 juli 2014 is een aantal Pon-bedrijven eigen risicodrager voor de Ziektewet geworden. Het directe resultaat is het besparen van premiegelden en schadelast. Maar veel belangrijker is dat we leren hoe de eigen verantwoordelijkheid van de werkgever georganiseerd moet worden. Wat is de rol van HR, wat is de rol van de leidinggevende wat is de rol van het leiderschap van het Pon bedrijf? Op welke wijze kunnen wij het hoofd bieden aan de wettelijke veranderingen, zoals de modernisering ziektewet? Als we dit proces goed in de vingers hebben kunnen we ook eigen risicodrager (ERD) WGA worden en mogelijk zelfs ook eigen risicodrager voor de WW. Uiteindelijk leiden de inspanningen tot een verbeterde inzetbaarheid van onze werknemers en grote kostenbesparingen voor ons als werkgever.

 

Ben jij – als Pon medewerker - ook betrokken bij de uitvoering van het eigen risicodragerschap? Vraag dan toegang aan voor onze beveiligde website met informatie en documentatie over dit onderwerp.