HomeArbo

Arbo

Arbo

Arbodiensten zijn geen wettelijke verplichting meer. Maar dat is voor Pon niet relevant. Bij Pon zien we bedrijfsartsen niet als een “verplicht nummertje”. We geloven dat een goed zichtbare en eenvoudig benaderbare bedrijfsarts van grote waarde is voor zowel werkgever als werknemer.

 

Een bedrijfsarts kan immers vroegtijdig signaleren of er gezondheidsproblemen op de loer liggen, of de oorzaak hiervan kan worden aangepakt en welke mogelijkheden een werknemer heeft. Als medewerker weet je dan waar je aan toe bent en kun je het maximale uit je leven en je loopbaan halen.

Goede bedrijfsartsen zijn ook in het belang van Pon. Zij helpen ons om snel zicht te krijgen op klachten en daarmee latere gezondheidsproblemen te voorkomen. Zo’n aanpak heeft ook een prettig neveneffect: door vroegtijdig te investeren in het oplossen van gezondheidsproblemen zijn veel zorgkosten in het latere traject te vermijden.

We willen het maximale halen uit onze samenwerking met bedrijfsartsen en hebben regelmatig overleg om te horen hoe zij denken dat we hun rol maximaal kunnen benutten.